2016 - Chateau Le Crock
2016 - Chateau Le Crock

Château Le Crock

Château Le Crock 2016

Commentaires presse

Inside Bordeaux Jane Anson : 93 "Medium ruby in colour, with firm consistency from rim to core, still young and vibrant. As it opens; the black cherry, damson and cherry pit flvours give way to softer waves of tobacco anc crushed rocks. Still full of tannic power but the light is beginning to seep through." 20.10.2022
JamesSuckling.com James Suckling : 93 "Here Here’s a St.-Estèphe that’s both succulent and well structured. Great black fruit with savory complexity and beautifully integrated, toasty oak. The dryness and freshness at the finish pull you back to the glass for more. Drink or hold." 04.02.2019
JebDunnuck.com Jeb Dunnuck : 90 "From a notable Cru Bourgeois estate in Saint-Estephe that’s managed by the team at Léoville Poyferré. This rich, chewy, character-filled effort offers notes of jammy blackberries and meaty blackcurrants as well as notes of tobacco and cedar, medium to full body, ripe tannins, and outstanding length. Give it a few years and enjoy over the following 15-20 years." 04.03.2019

Nos conseils dégustations

le temps de garde
Les vins de Saint Estèphe, reconnus pour leur excellente aptitude au vieillissement, gagnent en rondeur et en finesse avec les années.
Il est recommandé de les laisser vieillir, de quelques années à plusieurs décennies, pour révéler pleinement leur éclatante maturité.

Temps de conservation en cave jusqu'à 30 ans.
Quand le boire ?
Prêt à être dégusté dès à présent ou peu être conservé.



Accords mets et vins
Il soulignera avec finesse un magret de canard, accompagné d’un gratin de salsifis ou bien d’une tartelette au poireaux et beaufort. En dessert, laissez-vous tenter par un accord audacieux avec un opéra aux noisettes.
2016 - Chateau Le Crock

Les caractérisques techniques

Assemblage
46% Merlot
40% Cabernet Sauvignon
8% Cabernet Franc
6% Petit Verdot
Terroir
Graves garonnaises, sous-sol argilo-sableux
dates de vendanges
Du 06 octobre au 19 octobre 2016